PDM ve PLM Çözümleri Yeteneklerinin Karşılaştırması

PDM (Product Data Management) ve PLM (Product Lifecycle Management) PDM ve PLM çözümleri yeteneklerinin ve odaklandığı kapsamının karşılaştırılması

PDM (Ürün Veri Yönetimi), firmaların PLM (Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi) yolculuklarındaki ilk durak olarak değerlendirilebilir.

Ürün Veri Yönetimi (PDM) çözümleri; ürün yaşam döngüsünün ilk safhaları olan ürün speklerinin belirlenmesi, konsept tasarımın ortaya çıkarılması ve detaylı tasarım ile birlikte ürünün gözle görünür hale getirilmesine odaklanırlar. PDM çözümlerinde, tasarım altyapısını oluşturan CAD araçlarıyla entegrasyon kurulması yeterli görülmektedir.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) çözümleri ürün yaşam döngüsündeki tüm paydaşların ihtiyaçlarına odaklanan son derece kapsamlı yazılım çözümleridir. PDM altyapısını olgunlaştırmadan PLM çözümlerinin yeteneklerinden fayda sağlamak çok mümkün değildir.

PDM (Product Data Management) ve PLM (Product Lifecycle Management) PDM ve PLM çözümleri yeteneklerinin ve odaklandığı kapsamının karşılaştırılması

PDM ve PLM çözümlerinin yetkinliklerinin tüm detaylarına, “PLM201: Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi Prensipleri’ne Giriş” yüzyüze eğitimine katılarak öğrenebilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde, PDM ve PLM çözümleri yetkinliklerine yönelik detayları farklı makalelerde ele alacağız.  Güncel yazılardan haberdar olmak için, sistemizde Eğitim Katılımcı Hesabı Oluşturabilirsiniz.

Ürün Veri Yönetimi ve Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi yetkinlikleri hakkında paylaşmak istediğiniz görüşleriniz varsa, yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

PLMegitimi.com Linkedin Sayfası

Sitede yer alan güncel içeriklerden ve planlanan Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi prensiplerine odaklanmış eğitim tarihlerinden haberdar olmak; Türkiye'de PLM alanında çalışan diğer kişiler ile iletişim halinde olmak için PLMegitimi.com Linkedin sayfasını takip edebilirsiniz.

0 0 votes
Yazı Puanı
Subscribe
Bildir
guest

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments